Donnerstag, 20. Dezember 2007

Fjalë të urta popullore

nga Dr. Musa Ahmeti

(Shënoi: Florentina Havolli)

-Hardhia e bën rrushin, ferra merr uratën. / fj. u. (thuhet kur punën e bën njëri, ndërsa frytet i rrëmben tjetri)
-Shelgu ndreqet sa është filiz. / fj. u.
-Kur s’ke rrush, ha dhe larushk. / fj. u.
-Shumë dado e mbytin fëmijën. / fj. u.
-Okën pije, pikën mos e derdh! ? fj. u. (mos e kurse gjënë për shëndetitn, por kot mos e humb!)
-I vogli mban mendje, i madhi ka mend. / fj. u.
-Nuk fëlliqet dielli me baltë. / fj. u.
-Shiu në korrik, misri me shinik. / fj. u.

Keine Kommentare: