Donnerstag, 20. Dezember 2007

“Shqipëria etnike”- për fëmijë”

Florentina Havolli

VASHA NGA DRENICA

Në zemër të Kosovës
Unë jam nga Drenica
Di të luftoj porsi trimat
Si Azemi e shotë Galica

Pasha shpatën e lavdisë
Pasha Shpellën e Dragobisë
Pasha shqipet me flamurë
Jo s’e lëshoj Kosovën kurrë!

BEDRI HAJDIN MUSTAFA
-dëshmor-

E la babën dhe la nënën
E la nusen e vogëlushen
Që të gjitha për një ideal
La studimet e doli në mal!

Vogëlushja quhet Ardhmëria
Është modeste dhe krenare
Ajo s’rrëmbehet nga lavdia
Babin ia vrau bota barbare!

Lotët po derdhen si uji i lumit
Sot themi lamtumirën e fundit
Pashë zotin nënë teri njata sy
Birit tënd dëshmor i qoftë lavdi!

GAZMEND HAJDARI-DËSHMOR

Ishte ditë e martë
Dielli nxehte shumë
E mua më shtangu
Një lajm i pafund

E vranë Gazmend Hajdarin
Djalin e ri
E vranë Gazmendin
Tok me gjyshin e tij!

Ajo ditë në Drenicë
Ishte shumë e rëndë
Kishin ardhur të strehohen
Nga të gjitha anët

Keine Kommentare: