Donnerstag, 20. Dezember 2007

KURIOZITETE

Është menduar se libri i parë në gjuhën shqipe është Meshari I Gjon Buzukut nga viti 1555. Ndërkaq, Dr. Mustafa Ahmeti pohon se ka zbuluar një libër të vitit 1210 nga Teodor Shkodrani.
-nga arkivat sekrete të Vatikanit...
Dorëshkrimi përbëhet nga 208 fletë. Është i shkruar në pergamenë dhe i tëri është në gjuhën shqipe. Ndahet në tri tërësi: atë teologjike, filozofike dhe historike. I gjithë teksti është autograf.Së shpejti në botim dorëshkrimi i 1210-s me autor Teodor Shkodranin.

Keine Kommentare: